• snel geleverd
  • niet goed, geld terug
  • 5% spaarbonus bij jouw online aankoop
  • vanaf €50,- gratis verzending
  • 14 dagen retourrecht

Win een weekend touren in een T2 HIPPIEBUS CAMPER.

Je hebt onze super toffe T1 bus uit 1966 gespot en gelezen dat je een leuke prijs kunt winnen als je een foto van deze bus post met #vanwestenmannen en #100jaarbus. Je maakt hiermee kans op een weekend touren in een T2 hippiebus (zie foto hieronder). Tot en met september 2023 kan er worden ingezonden, in oktober vindt de trekking van de winnaar plaats.

Dit is de Hippiebus camper waarmee de winnaar van de actie een lang weekend mag gaan touren. Je zal veel bekijks hebben, want werkelijk iedereen is gecharmeerd van deze VW bussen....

     

De familie van Westen en de VW bus, een beetje historie...

Waarom staat er een VW bus uit 1962 in de winkel in Zaamslag? We leggen het uit...

In de jaren zestig van de vorige eeuw kocht Piet van Westen zijn eerste VW bus. Hij gebruikte die om er `de baan mee op te gaan`, dat betekent dat hij langs ging bij zijn klanten en goederen meenam. Denk dan aan overhemden, truien, maar ook broeken en zelfs nog overalls. Heel vaak kwam hij dan een week later terug, met de juiste maat, of spullen die op het atelier op maat waren gemaakt. De VW bus was daarbij heel handig: veel ruimte, niet duur en zuinig. In het weekend en in de vakanties kwam zo`n bus ook goed van pas, want Piet en zijn vrouw Diny hadden 7 kinderen en die konden dan allemaal mee in de bus. Hoe deed hij dat, want vaak zat er helemaal geen bank in zo`n VW bus. Nou, dat was niet zo moeilijk in die tijd, er werd gewoon een schoolbank in de bus gezet, waarop de kinderen plaats konden zitten. Zo ging het hele gezin op vakantie, of tripjes in de buurt, bijv. voor een picknick aan de zeedijk. Diverse bussen passeerden zo de revue, tot halverwege de jaren zeventig, toen was het gedaan met de liefde voor de VW bussen en kwamen er andere auto`s. De familie heeft zo altijd nog goede herinneringen aan de VW T1 bus en dat is de reden dat zo`n bus ook in de huidige winkel staat....


Een picknick van de familie van Westen, met één van de eerste T1 bussen. Tweede van links op de foto Johan van Westen.


Piet van Westen op zijn gemak met 3 van zijn dochters.


Ruimte genoeg voor 5 kinderen in de VW T1 bus.


Begin jaren zeventig. Een nieuwe VW bus, ook een mooi exemplaar, met de raampjes bovenin. In het rijtje kinderen is Johan de tweede van links, Peter de vierde in de rij.


Vanaf augustus 2015 te zien in de van Westen mannen winkel: de VW T1 bus uit 1962. Al heel veel gefotografeerd....

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste info.
Divide

Om je de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als je onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat je akkoord bent. Bekijk ons cookiebeleid.

Filters