MEN IN THIS TOWN Roel Verhelst

01 september 2018

MEN IN THIS TOWN, van Westen mannen klanten op een bijzondere manier in beeld gebracht

Met trots lanceren we de campagne MEN IN THIS TOWN, van Westen mannen klanten op een bijzondere manier in beeld gebracht. Want wat zijn  er veel mooie, stoere of bijzondere mannen klant bij van Westen mannen. Meer dan de moeite waard om ze in beeld te brengen. De eerste die graag meewerkte is Roel Verhelst uit Terneuzen. Wat is het een gave foto geworden. Lees hieronder het verslag van de fotoshoot van fotografe Klaske Kuperus.


M E N I N T H I S T O W N
Reclamecampagne voor Van Westen Mannen -Zaamslag

“Ik loop al een paar jaar met dit idee in mijn hoofd” zegt hij.
“Ik wil een reclamecampagne gaan maken waarin een aantal klanten van ons in beeld wordt gebracht, met als thema: MEN IN THIS TOWN. Zou jij het leuk vinden om hiervoor de fotografie te doen?”
Uhhhh … zou ik dat leuk vinden …?!? Ik moet me inhouden om geen rondedansje te maken. Natúúrlijk vind ik dat leuk! En niet zomaar een beetje leuk, maar gewoon vét pieping freeky leuk!!!
Fotograferen voor een reclamecampagne! Voor Van Westen Mannen!
Veel leuker wordt het niet! 😃

Aan de koffietafel in de prachtige zaak van Van Westen Mannen praten we er verder over.
Johan van Westen vertelt me over het plan waar hij al jaren mee rondloopt.
Het idee voor MEN IN THIS TOWN kroop in z’n kop, jaren geleden op een beurs in Berlijn. Het liet hem niet meer los. En nu wil hij het daadwerkelijk vorm gaan geven en ten uitvoer brengen.
En ik, gelukzak die ik ben, mag hier als fotograaf mijn steentje aan bijdragen!
Ik kan zien dat hij er superenthousiast over is. Zijn éigen klanten een podium geven in een zélfontworpen reclamecampagne. Met een éigen look en feel. Niet opgelegd door een merk of een reclamebureau, maar helemaal puur Van Westen Mannen. Zijn gedrevenheid en de liefde voor zijn vak druipen van hem af. Mooi om te zien ❤️
De voorbeelden die hij op tafel legt onderstrepen zijn verhaal. Ik wordt steeds enthousiaster. Ik kan niet wachten om ermee te beginnen!

Roel Verhelst is de eerste klant die we gaan portretteren.
Voordat we dat doen neem ik contact met hem op.
Als ik een portret van hem wil maken, wil ik weten wie hij is. Ik heb Johan vertelt dat elk detail in een portret, hoe klein ook, sfeerbepalend is. Daarom wil ik deze mannen van Van Westen niet zomaar portretteren tegen een witte muur.
Nee, ik wil ze neerzetten waar ze horen, waar ze passen, waar ze zijn wie ze zijn.
Tenslotte willen we weten wie deze MEN IN TOWN zijn, die hun kleding zo graag bij Van Westen Mannen kopen.
En het onderzoekje met Roel levert een schitterende Zeeuws Vlaamse locatie op!

Donderdagavond 12 juli is het zover.
Johan en Wouterien, Roel en ik ontmoeten elkaar bij Café de Griete. Even wat drinken en even kletsen, doet het altijd goed voor een shoot.
Roel is een stoere man, een man met pit, een mooie vent om te zien! ❤️ Hij staat vanavond niet voor de eerste keer voor de camera. Hij was onder andere een van de “Houten Koppen” van kunstenaar Marijn Kluifhout uit Koudekerke.
Johan heeft een passende outfit meegenomen voor Roel. Een jeans, een mooi overhemd en een stoer gilet. En de bruine vlinderdas van ribfluweel maakt het plaatje compleet.
We zijn er klaar voor, we gaan de dijk over, naar het vuurtorentje bij de Griete.
Er staat een stevige bries. De zon glinstert op de Westerschelde en laat de kleuren van het gele gras en de groene algen knallen.
En man man man, wat gaan we goed! 💥 Johan trekt hier en daar nog wat recht aan de kleding en assisteert bij het fotograferen met het reflectiescherm. Wouterien legt met haar mobiel - The making of - vast.
En ik schiet de ene mooie plaat naar de andere. Roel is een regelrechte topper. Hij voelt perfect aan wat ik wil. En op mijn vragen krijg ik de juiste blik in zijn ogen. Het Zeeuwse water waar hij zo van houdt op de achtergrond, en de stoere basaltblokken, het staal van de vuurtoren en de voorbijvarende schepen maken het plaatje compleet.
En als ik op mijn schermpje kijk weet ik dat we het hebben geflikt.
De toon is gezet. De eerste in de serie MEN IN THIS TOWN is een feit!

Johan- en Peter van Westen ontzettend bedankt voor jullie vertrouwen.
Ik vind het geweldig dat ik dit voor jullie mag doen!
« Terug naar overzicht
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste info.
Divide