MEN IN THIS TOWN Wesley Raemdonck

01 oktober 2018

Een nieuwe foto in de serie MEN IN THIS TOWN

Natuurlijk gaat de serie MEN IN THIS TOWN weer verder. Van Westen mannen klanten die op een bijzondere manier in beeld worden gebracht. Deze keer is het Wesley Raemdonck uit Terneuzen die graag meewerkte aan deze serie portretten. Voor de fotoshoot waren we te gast in de loungebar van Mia`s in Axel. Het is weer een gave foto geworden, gemaakt door Klaske Kuperus Fotografie. En er volgen dit jaar nog meer mannen in de campagne MEN IN THIS TOWN....

Hieronder het verhaal van de fotografe Klaske Kuperus, die de foto`s maakt voor MEN IN THIS TOWN:

E N I N T H I S TO W N - take two 🎬
Reclamecampagne voor Van Westen Mannen - Zaamslag

Ik heb mijn apparatuur uitgepakt en geïnstalleerd en wil net een slok van mijn koffie nemen als ik hem aan zie komen lopen langs de bar. Ietwat verlegen, dus ik loop naar hem toe. “Man, wat lach jij mooi”, denk ik, terwijl we elkaar de hand schudden.
De 2e klant van Van Westen Mannen die model staat voor de reclamecampagne ‘MEN IN THIS TOWN’ staat voor mijn neus. Wesley Raemdonck is zijn naam. En ik mag hem fotograferen … hoe vervelend …
Love my job!

Om de locatie voor zijn shoot te bepalen hebben Wesley en ik op voorhand via app contact gehad. Het plaatje moet kloppen, daarom wil ik weten wié de persoon is achter een model. Elk klein detail speelt een rol in de look en feel van een portret. En aangezien deze reclamecampagne gaat over de ‘MEN in this TOWN’, die shoppen bij Van Westen Mannen, moet het portret uitstralen wie zij zijn.
Het contact met Wesley levert een heerlijke locatie op. Mia's Restaurant & Lounge in Axel is jong en trendy en voor mij een heel bekend adres. Een soort van thuiswedstrijd zeg maar.
We gaan scoren vandaag!

Johan en Wouterien zijn inmiddels ook gearriveerd. We drinken samen gezellig wat in de lounge en spreken de shoot nog eens door.
Het is tijd om te beginnen en Johan laat zien in welke outfit Wesley mag gaan schitteren. Uit de kledingzak haalt hij een jeans en shirt van Scotch & Soda, een jas en een hele gave trui van het Italiaanse merk BOB. Arme Wesley, het is rond het middaguur, ongeveer 28 graden in de schaduw en de zon schijnt ongenadig in een wolkenloze, strakblauwe lucht …
We stappen naar buiten, de hitte in en zoeken de schaduw van de bamboe op voor het portret.

Voordat we beginnen vertel ik Wesley hoe ik te werk ga en waar we samen op gaan letten tijdens de shoot. Hij heeft geen ervaring met poseren en vind het fijn om een beetje door mij geregisseerd te worden. En màn, laat hij zich regisseren! Ik krijg precies van hem wat ik graag wil. Er zijn mensen bij wie een lach begint als een twinkeling in de ogen, Wesley is zo iemand. En als die lach dan doorkomt … de zon verbleekt erbij …
Toen Johan hem een poos geleden vroeg om mee te werken aan MEN IN THIS TOWN was hij zeer verrast. Hij zag zichzelf niet echt als ‘model-material’. Sommige mensen zijn zich echt totaal niet bewust van hun uitstraling. Ik vind dat altijd heel verfrissend.
Wesley ontpopt zich die middag als een natuurtalent. Als een echte pro staat hij daar, in de hitte, in een warme trui, zonder een krimp te geven te shinen voor mijn lens. De warme kleuren en het Ibiza-sfeertje van Mia’s lounge benadrukken de vrolijke, open sfeer. Johan verzorgt de styling en Wouterien legt met haar mobiel ‘the making off’ vast. Als een team gaan we weer als een speer!
Het duurt niet lang of we hebben het. En als ik door de foto’s scroll zie ik dat we weer geknald hebben. Ik ben blij. MEN IN THIS TOWN take-2 is in the pocket!

Later, tijdens het bewerken van de foto’s, weet ik het ineens. Als hij lacht lijkt hij op Patrick Dempsey, alias dr. Derek Shepherd, de door vele vrouwen fel begeerde neurochirurg uit Grey’s Anatomie! Nou, ik zeg Patrick Dempsey, eat your heart out!

In deze post mag ik een aantal foto’s van deze shoot met jullie delen.
Het was weer een feest om dit samen met Johan en Wouterien voor Van Westen Mannen te mogen doen!
En zo mooi om later van Wesley te horen dat hij het een onverwacht geweldige ervaring vond en genoten heeft van de shoot. “Ik voelde me op mijn gemak en kon mezelf zijn”.
En dat is het mooiste compliment dat ik als fotograaf kan krijgen!

Met dank aan Johan, Peter en Wouterien van Westen voor deze mooie opdracht en het vertrouwen ❤️

https://www.vanwesten.com
https://www.miasaxel.com« Terug naar overzicht
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste info.
Divide