• snel geleverd
  • niet goed, geld terug
  • 5% spaarbonus bij jouw online aankoop
  • vanaf €50,- gratis verzending
  • 14 dagen retourrecht

MEN IN THIS TOWN DION MORTIER

01 maart 2019

In de serie MEN IN THIS TOWN staat deze keer Dion Mortier centraal.

Voorjaar 2019 start met een nieuwe versie van MEN IN THIS TOWN, van Westen mannen klanten op een bijzondere manier in beeld gebracht. Dion wilde graag meewerken aan deze serie en het is weer een prima beeld geworden. Voor de fotoshoot gingen we naar een unieke locatie, Paviljoen `t Schor in Graauw. Toevallig dat Dion daar jarenlang heeft gewerkt, dus het was een mooi weerzien daar. De kleding van Dion mocht fashion zijn, met de merken Cast Iron en Plain.

Ook nu is er weer een leuk blog gemaakt van deze fotoshoot door onze vaste fotografe Klaske Kuperus, van Klaske Kuperus Fotografie. Lees het blog hieronder:

M E N I N T H I S TO W N - take four|BLOG
Reclamecampagne voor Van Westen mannen - Zaamslag
18-01-2019

Als ik naar buiten kijk maakt mijn hart een sprongetje.
De zon vecht zich een weg door de flarden mist die boven de polders hangt en het gras langs de sloten is nog wit van de rijp. Maar als ik omhoog kijk zie ik steeds meer blauw in de rozige ochtendlucht en lijkt het wel zomer. En dat moet eigenlijk ook …
Om de beurt haal ik één van mijn handen van het stuur en warm hem aan de warme lucht uit de blazer. Ik moest het ijs van de ruiten krabben voor ik vertrok en het stuur is koud. ‘Arme Dion’, denk ik.
Ondertussen geniet ik van het ritje richting de Paal. Het is zo prachtig buiten. Naast mij ligt mijn rugzak met apperatuur. Het is weer ‘MEN IN THIS TOWN - dag’. We gaan shooten voor de eerste lente-mailing van Van Westen Mannen en ik heb er zin in!

‘Ik ben het liefst buiten en ik hou echt van de natuur’, vertelt hij me in zijn mail. Een levensgenieter met een warm hart, een horeca achtergrond, liefde voor de mooie Oost-Zeeuws-Vlaamse polders en de zeedijk langs de Westerschelde, waar hij ook graag met zijn camera rondstruint om mooie foto’s te maken. In mijn gedachten krijg ik al heel snel assosiaties met een prachtige en voor mij bekende locatie: Paviljoen 't Schor op de Paal.
En als Dion mij op mijn voorstel ook nog vertelt dat hij 't Schor maar al te goed kent, lijkt de keuze voor deze locatie steeds logischer. “Voordat het gebouwd werd, werkte ik al voor Danny en Christien bij café in 't Zicht der Schelde en vervolgens heb ik geholpen met de bouw van 't Schor! Ik heb er al veel in de keuken en achter de bar gestaan.” Bescheiden als hij is, verzuimt hij te vertellen dat hij er zelfs is verkozen is tot ‘Ober van het Jaar’.
Ik overleg met Johan, die vindt het een uitstekend plan en zo is de keuze voor deze toplocatie een feit.

Via de stenen trap loop ik de dijk op. Altijd een prachtig schouwspel als je boven bent en het terras van ’t Schor met daarachter de jachthaven en het water van de Westerschelde voor je opdoemt. Het is vloed, en dat is jammer. Als met eb de schorren droog komen te liggen is het hier nog mooier. Dan lijkt het alsof het zand en de bodemvegetatie gloeit met wondermooie kleuren in het steeds veranderende licht.
Ik kijk ik eens naar de lucht. Het blauw neemt af en de zon gaat het gevecht met de mist verliezen. ‘Maar snel beginnen’, denk ik.
Binnen zitten Johan en Wouterien al aan de koffie, samen met Dion. Ik schud hem de hand en het eerste wat me aan hem opvalt zijn een paar prachtige ogen in een open en vriendelijk gezicht. ‘Goeie genade’, denk ik, ‘er zijn vrouwen die een moord zouden doen voor die wimpers van jou!’

We beginnen de shoot bij “Het Klapkot”, het kenmerkende en karakteristieke blauwe houten huisje op de dijk. “Daar kwamen de mannen uit de buurt naar toe om naar de boten te kijken en te klappen (kletsen)”, vertelde Christien ons tijdens de koffie. Ik zie dat helemaal voor me. Fijn plekje ook om dat te doen!
Johan heeft Dion zijn outfit voor de shoot gegeven. Het jeans-jack, shirt en sweater van Cast Iron en de donkerblauwe broek met een smal wit krijtstreepje van Plain geven hem een trendy, casual flair. En terwijl het ijs op de plassen staat en de zon het nu definitief laat afweten, doet Dion net of het voorjaar is. Zijn witte tanden flitsen en zijn ogen stralen. We hebben de zon helemaal niet nodig! Op mijn aanwijzingen laat hij precies zien wat we nodig hebben. Hij poseert alsof hij nooit iets anders heeft gedaan en ik heb het gevoel dat ik in de vierde aflevering van Van Westen’s Next Topmodel ben beland. Johan, Wouterien en ik draaien inmiddels als een geoliede machine. Johan zorgt dat Dions outfit steeds zit zoals het hoort, Wouterien legt met haar iPhone ‘the making of’ vast en ik mag gewoon doen waar ik zo van hou: het karakter vangen van een mooi mens in een omgeving waar hij zich thuis voelt.

Ietwat verkleumd warmen we ons na de shoot in Paviljoen ’t Schor aan hartelijke gezelligheid en een kom erwtensoep waar Johan ons op trakteert. Mijn camera zit vol prachtige foto’s voor een nieuwe MEN IN THIS TOWN. Wat is dit toch vreselijk leuk om te doen! Met een voldaan gevoel gaan we de dijk weer over. Tot de volgende sessie

« Terug naar overzicht
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste info.
Divide
Filters