0115 436100
  • snel geleverd
  • niet goed, geld terug
  • 5% spaarbonus bij jouw online aankoop
  • vanaf €50,- gratis verzending
  • 14 dagen retourrecht
Boeken

Boeken

1 gevonden artikel
Filters
Filters

Een familiebedrijf door generaties heen.

Van Westen mannen viert in 2023 het honderdjarig bestaan. en wie zoveel kaarsjes mag uitblazen kan terugkijken op een lange historie, met hoogte- en dieptepunten en dat door generaties heen. Het is waardevol om dit alles vast te leggen in een jubileumboek.

Eerste generatie.

In dit boek ontdek je hoe de oprichter, Johannes van Westen, vanuit Borssele in Zaamslag belandt, waar hij zich 1 februari 1923 als kleermaker vestigt. Hoe hij datzelfde jaar trouwt met Elizabeth Fraanje en op 17 november een winkel begint. Zakelijk gaat het hun voor de wind, maar privé is er veel verdriet, drie kinderen overlijden kort na de geboorte en op 34 jarige leeftijd sterft Johannes, waarna zijn weduwe de winkel voortzet. Een indringend verhaal, doorspekt met persoonlijke brieven en herinneringen.

Tweede generatie.

Je leest daarna over de tweede generatie, Piet en Diny van Westen, die samen de winkel uitbouwen, met hard werken. Piet is een markante man, een visionair en vol humor. Als één van de eersten ziet hij het belang in van automatisering en dat past hij ook toe in zijn eigen bedrijf, dat uitgroeit tot een regionale speler. Diny werkt heel haar leven mee in de winkel en runt daarbij nog een groot gezin met 7 kinderen.

Derde generatie.

Vanaf de jaren tachtig staan zonen Johan en Peter aan het roer. Ze gaan voort op het pad van hun ouders en investeren en innoveren. Van Westen Mannenmode pioniert als één van de eersten met de verkoop via internet en behaalt diverse prijzen en onderscheidingen. Zo is er al in 1998 een eigen webshop, wordt het bedrijf in 2000 Modezaak van het jaar, krijgt het in 2016 een vermelding van Microsoft als voorbeeldbedrijf voor de branche en als kers op de taart volgt in het jubileumjaar 2023 het Hofleverancierschap.

Naast al deze verhalen treft je in dit boek historische foto`s aan en zie je hoe indernemen in al die jaren is veranderd. Daarmee is het boek gelijk ook een tijdsdocument.

Om je de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als je onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat je akkoord bent. Bekijk ons cookiebeleid.